Veelgestelde vragen

Onderstaand een overzicht van de veelgestelde vragen aan Stichting Huizerdag. Staat uw vraag er niet tussen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Wanneer is de Huizerdag?

De Huizerdag is op vrijdag en zaterdag in ieder tweede weekeinde van september.
 

Voor wie is de Huizerdag?

Iedereen is welkom op de Huizerdag! Jong en oud kan zich vermaken op de Huizerdag. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er wel leuke activiteiten of artiesten te vinden.
Op de Huizerdag begroeten wij veel inwoners uit Huizen en uit de omliggende gemeenten. Kortom, iedereen is van harte welkom!

Voor mindervalide bezoekers, zie ‘Is de Huizerdag toegankelijk voor mindervalide bezoekers?’

Is de Huizerdag gratis te bezoeken?

De gehele Huizerdag, zowel op vrijdag als zaterdag, is gratis toegankelijk voor iedereen! Er zijn geen tickets nodig.
Iedereen kan gratis genieten van alle activiteiten, shows en optredens. Zelfs de deelname aan de attracties is gratis!

U hoeft alleen maar te betalen voor eventuele consumpties en natuurlijk voor alle leuke aankopen in de winkels of op de kramen van de braderie.

Leuk om te weten:
Op vrijdagavond kan men voor € 2,- een consumptiebon kopen. Met deze bon kan men een hapje of een glas wijn mee kopen bij een van de “proeverij”stands.
 

Is de Huizerdag toegankelijk voor mindervalide bezoekers?

In principe is de Huizerdag goed toegankelijk voor iedereen. Er zijn weinig tot geen verhogingen op het evenemententerrein en de straten zijn breed.

Echter, het kan erg druk zijn in de straten en op de pleinen. Er kan hier en daar een opstopping plaatsvinden en er zullen niet overal zitplekken beschikbaar zijn.

Waar kan ik de auto parkeren?

De parkeergarages onder en boven de Hema, en de parkeergarage onder AH en onder Blokker zijn vrijdagavond 8 september geopend tot 23.00 uur. Gebruik parkeerschijf blijft echter verplicht.

Maar natuurlijk komt iedereen óf lopend, óf op de fiets als je in Huizen woont!

Waar zijn de toiletten?

Er staat een toiletwagen op het Oude Raadhuisplein ( naast brasserie Insolar) en er is een toiletwagen aanwezig op Plein 2000.

Waar kan ik informatie inwinnen over de activiteiten van de Huizerdag tijdens de dag zelf?

Tijdens de Huizerdag kunt u informatie inwinnen bij de infostand op het Oude Raadhuisplein.

Waar kan ik een beknopt programma vinden van de activiteiten op van de komende Huizerdag?

Op deze website (www.huizerdag.nl) vindt u, naarmate de Huizerdag dichterbij komt, een overzicht van alle activiteiten tijdens de Huizerdag.

Daarnaast wordt er begin september het HuizerweekMagazine uitgebracht, welke huis-aan-huis verspreid zal worden in de gemeente Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes.
Tijdens de dag zelf kunt u ook terecht bij de infostand op het Oude Raadhuisplein.

Gaat het regenen tijdens de Huizerdag?

Nee. Maar kijk voor de zekerheid even op www.buienradar.nl.

Verhuren jullie ook marktkramen?

Het is mogelijk om een marktkraam te huren.
Wilt u een kraam huren? Neem dan contact op met kraamhuur@huizerdag.nl of vul het aanvraagformulier in.
 
 

Ik wil optreden op de Huizerdag, waar kan ik mij melden?

Heb je talent, en wil je dit laten zien op de Huizerdag? Op het open podium van de Huizerdag kunnen wij jaarlijks een aantal talenten deze kans geven.
Jaarlijks starten we in april met de inschrijvingsperiode van het open podium. Halverwege mei zal deze termijn sluiten. Aanmelden kan in die periode via onze website.
Het bestuur zal hierna een selectie maken om een gevarieerd programma neer te zetten. Eind mei/begin juni horen de kandidaten of ze een plekje hebben kunnen bemachtigen.
Helaas is het voor ons niet mogelijk om iedereen een plekje te geven. Is het niet gelukt? Volgend jaar weer een kans!

Ik heb een idee of tip voor de Huizerdag, waar kan ik dit kwijt?

Wij staan altijd open voor leuke tips of vernieuwende ideeën. Heb jij een leuk idee? Mail dan snel naar info@huizerdag.nl.

Wie organiseert de Huizerdag?

De Stichting Huizerdag bestaat uit een aantal bestuursleden. Deze vrijwilligers zijn, met enthousiasme en kennis op ieders gebied, het hele jaar in de weer om weer een fantastisch evenement neer te zetten!
Voor meer informatie over het bestuur, zie Over ons’.

Kan ik bestuurslid worden?

Heb je ook interesse om de Huizerdag mede te organiseren, neem dan contact met ons op! Wij staan altijd open voor enthousiaste en gemotiveerde mensen die ons bestuur komen versterken. Hoewel onze kern uit een vaste groep mensen bestaat die al járen zich met veel plezier inzet voor de organisatie van een spectaculaire Huizerdag, gaat er ook wel eens iemand weg... Bovendien vinden wij vernieuwing ook heel belangrijk! Op dit moment is er geen vacature.

Ik wil de Huizerdag steunen, kan ik sponsor worden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe sponsoren, dus als u ook een bijdrage wilt leveren aan dit leuke evenement kunt u altijd contact met ons opnemen! Wij komen graag met u praten over de mogelijkheden.
U kunt contact opnemen via onse-mailadres info@huizerdag.nl.

>FAQ

Wij helpen u graag verder

neem contact op