De 22ste Huizerdag: ‘Huizen in Beweging’

Voorproefje 2008De weersverwachting was niet al te best en werd nauwkeurig in de gaten gehouden. Gelukkig zijn het voorproefje op vrijdagavond én ook de Huizerdag niet in het water gevallen. Huizen was in beweging!

Vrijdagavond 12 september werd het traditionele ‘voorproefje’ gehouden. Bezoekers liepen langs de prachtig aangeklede kramen verzorgd door Wijnkoperij de Steenen Camer, het Huizer Kaas Gilde en De Haven van Huizen. Voorzien van heerlijke wijn, kaas en hapjes. Het Oude Raadhuisplein was mooi verlicht.

Goochelaar Henk Arnoldus mengde zich tussen het publiek en deed zijn trucjes. Op het podium deden de ‘Aloha Brothers’ hun best. De salsaworkshops van dansschool Van Schaik werden goed bezocht en in de ‘stille disco’ werd gedanst door jong en oud.

Zaterdag 13 september begon met regen maar in de loop van de dag kwam toch de zon! Op het Oude Raadhuisplein deed duo Savar een spectaculaire act aan de trapeze, ver boven de grond! Voetbaljongleur Erik Borgman had veel bekijks met zijn grandioze act met vijf voetballen! Kinderen genoten van Circus Klomp, kwamen naar het huis van Hans en Grietje om bij de heks een snoepje te vragen en allemaal deden ze mee met Jan Klaassen en Katrijn. Het Seniorenorkest The Swinging Seniors speelde heerlijke jazzy melodieën. IJsco Ali had al snel de lachers op zijn hand met de lange ijslepel. Ook stond een rij voor de Vertical Bike. De kramen van de grote braderie die in veel straten rondom het centrum stonden, werden goed bezocht.

Richting Plein 2000 was het ook een drukte van belang bij de kramen en de attracties. De mensen van dweilorkest ’t Mais Kwartierke liepen door het dorp en speelden dat het een lieve lust was. Allerlei sportverenigingen presenteerden zich op de Gooilandweg en achter het gemeentehuis. Sporters deden hun best om te laten zien waarom hun sport de leukste is. Op het Plein stond het podium klaar waar men tussen 12.00 en 17.00 uur van diverse optredens kon genieten. ’s Avonds stond een gevarieerd gezelschap op het podium. Het feest barstte los met optredens van onder andere de Sweet Sensation coverband. Twee gezellige zangers, Jos Cové als Marco Borsato en Richard Hekkert als René Froger, zorgden voor een vrolijke en feestelijke sfeer. Klapstuk van de avond was het optreden van Berget Lewis. Een ‘knallende’ afsluiting van een prachtige dag, die mede mogelijk werd gemaakt door onze sponsors!

Foto impressie Huizerdag 2008

Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008 Impressie Huizerdag 2008

Deze foto’s zijn gemaakt door PSpotter, Peter Peeters en anderen.

>>Huizerdag 2008

Wij helpen u graag verder

neem contact op